Обстріл Авдіївки: Портніков розповів, який сигнал Путін надсилає Трампу

 Главред

Ескалацією конфлікту на сході України, зокрема, обстрілами Авдіївки, президент РФ Володимир Путін намагається схилити свого американського колегу Дональда Трампа до укладання "великої угоди" за спинами ЄС і України. Таку думку висловив український журналіст Віталій Портников

"Путіну важливо довести, що європейці не можуть врегулювати українську кризу і "викурити" його з окупованих територій за допомогою Мінського процесу і санкцій. Загострення у Авдіївці прочитується дуже просто: європейці ні на що не здатні, українці теж, тиснути на нас не треба, можемо відповісти і знову почати вбивати українців. Нехай втрутяться американці і укладуть з нами "угоду". Ми розповімо, що нам потрібно. Торгуватися будемо з Трампом", - окреслив Портнков логіку россійского президента.

На його думку, протистояти втіленню цього плану можливо тільки за допомогою європейської солідарності і української готовності захищати свою країну.

"Не можна допустити, щоб хто-небудь укладав "угоди" за наш рахунок. І це - не тільки у наших інтересах, але і у інтересах усієї Європи. Тому що якщо сьогодні укладуть "угоду" за рахунок українців, то завтра - за рахунок усіх інших", - підсумував журналіст.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення