Обстріл ТРЦ у Кременчуці: російський бомбардувальник влучив ще й у завод "Кредмаш", що неподалік

Під час ракетного обстрілу по Кременчуку 27 червня російські окупанти влучили ще й у Кременчуцький завод дорожніх машин ("Кредмаш"), який виробляє асфальтозмішувальні установки та частини до них. Про це повідомили голова наглядової ради установи Микола Данилейко та речник Полтавської ОВА Максим Ковальов.

Ковальов повідомив, що влучання у "Кредмаш" сталося тоді ж, коли російські окупанти поцілили в торговельний центр "Амстор" у Кременчуці. За даними ОВА, двоє людей унаслідок влучання в завод дістали легкі травми.

Росія вдарила ракетами по торговому центру у Кременчуці (відео)

Данилейко розповів, що унаслідок удару по заводу двоє охоронців отримали легкі травми, один з них звернувся до лікарні зі струсом мозку.

Унаслідок влучання знищений один проліт заводу, близько 70% вікон, двері тощо. Наразі проводиться прибирання території, завод намагається оцінити збитки.

Зазначимо, завод почав свою роботу ще 1870 року, коли була випущена перша продукція — кінні приводи, молотарки, січкарні та запасні частини до них. У 1930-му підприємство змінило профіль виробництва і перейшло на випуск дорожніх машин.

У серпні 1941 року завод евакуювали до міста Курган, де на його основі був створений Курганський завод дорожніх машин. За короткий час освоїли 10 видів продукції для фронту — бензозаправники, бензоконтейнери, вогнемети, деталі до артилерійських систем та інші вироби.

Проте з 1949 року завод почав випускати асфальтозмішувальні установки. Микола Данилейко повідомив, що з 1989 року завод не випускав військової техніки та запчастин.

Нагадаємо, що російсько-окупаційні війська 27 червня завдали ракетного удару по місту Кременчук Полтавської області, поціливши у торговельний центр. На приміщення центру російський бомбардувальник скинув 900 кілограмів вибухівки, пуски здійснювалися з Курської області. На той момент у ТЦ знаходились близько 200 людей. Під завалами торговельного центру рятувальники знайшли фрагменти тіл, але поки що невідомо, належать вони одному загиблому або кільком, тому що тіла людей вогонь спопелив.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення