Обстріли нафтобази та заводу у Львові: з’явились нові подробиці та найгарячіші відео

Найбільший за цю війну обстріл саме у Львові співпав із візитом президента США Джо Байдена до сусідньої Польщі. Він виступав у Варшаві з промовою по війні в Україні. Очевидно, РФ вирішила "пограти м'язами" і обстріляти велике місто поблизу західного кордону.

Російські військові завдали удари по двох об’єктах – нафтобазі та заводу. В обох випадках було по два удари. Близько 16:30 сталися потужні вибухи з боку Кривчиць, загорівся один із промислових об‘єктів, де зберігається паливо. Саме у цей момент президент США виступав із ключовою промовою щодо України після зустрічі з українською та польською делегацією. Підтверджено, що в результаті ракетних ударів по Львову постраждали п'ятеро людей. О 18:55 у Львові пролунали ще вибухи. По об'єктам інфраструктури завдано істотної шкоди. Житлові будинки не зазнали бомбардування, на місцях ударів працюють пожежні.

Станом на 20:53 знову пролунала повітряна тривога у Львівській, Рівненській, Волинській, Тернопільській, Хмельницькій, Закарпатській областях. Тому брифінг мера міста Андрія Садового та голови Львівської ОВА Максима Козицького про наслідки ракетних ударів по Львову довелось перервати, чиновники та журналісти спустились в укриття.

"Сьогодні було два потрапляння по об’єктах критичної інфраструктури. Один у нафтобазу в самомі місті Львові, в житловому кварталі. Двоє по об’єкту оборонної інфраструктури - по заводу, який знаходиться також в житловому масиві", - сказав Козицький.

"Руйнування достатньо серйозні, - сказав Садовий і додав. - Також ударною хвилею пошкоджена школа та садочок, повилітали вікна. Добре, що ніхто не загинув, але є поранені. Я думаю, що сьогоднішніми ударами агресор передає вітання президенту Байдену, який зараз знаходиться у Польші. А Львів - це 70 кілометрів від Польщі. Дай Бог, щоби було якомога менше жертв. А чим більше ми матимемо зброї, чим скоріше прийдуть системи протиракетної оборони в нашу країну, тим скоріше буде наша перемога".

Садовий та Козицький у своїх Telegram-каналах одразу після обстрілів закликали містян не поширювати фото чи відео з місця удару й залишатися в укриттях. Проте іноземні ЗМІ вели пряму трансляцію з усіма можливими подробицями. Прямі стріми вели, зокрема, CNN, BBC, The New York Times та інші медіа. Вже пізніше Telegram-канали опублікували відео очевидців - місцевих мешканців - які зі своїх домівок знімали на телефони наслідки ударів по Львову.

Під час брифінгу Садового та Козицького представниця СБУ звернулась до іноземних журналістів із закликом в жодному разі не стрімити відео та подробиці з місця ударів.

"Не транслюйте те, що розгромилося, не транслюйте те, куди летить снаряд. Ви можете скоригувати вогонь і можуть бути жертви серед мирного населення", - наголосила речниця Управління Служби безпеки у Львівській області Роксолана Яворська.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення