Обстріли цивільних об'єктів здійснювали російські військовослужбовці - Тимчук

Протягом минулих вихідних російсько-терористичні війська продовжували активні обстріл позицій сил АТО і цивільних об'єктів також і на підконтрольній їм території, застосовуючи, крім стрілецької зброї і гранатометів, також зенітні установки, міномети, ствольну артилерію і бронетехніку. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав координатор групи Інформаційний Спротив Дмитро Тимчук.

"Спостерігається активність терористів від Гольмовского до Бетманове. Тут противник активно застосовує важке озброєння, також намагаючись переходити до наступальних дій невеликими піхотними групами.

Різко загострилася ситуація і в районі ДАП-а. Бойовики активно вели вогонь з мінометів, а також СПГ-9М по позиціях сил АТО в районі Пісок.

Традиційно напруженими ділянками залишається Авдіївка та околиці, включаючи промзону, Дослідне, Царське полювання – великокаліберні кулемети зі станковими гранатометами. В районі Мар'їнки і Красногорівки відзначається застосування вогневих груп бойовиків з ЗУ-23-2 і снайперів з великокаліберними снайперськими гвинтівками.

На всіх зазначених ділянках відзначається активність снайперських груп противника.

На південь від Донецька противник також демонстрував активність. Відзначається деяке зниження активних дій бойовиків в районі Докучаєвська, де артилерія і бронетехніка противником не застосовувалися, проте терористи використовували міномети і гранатомети. В районі Гранітне, Гнутово, Талаківка – активне використання бойовиками 82-мм мінометів і СПГ-9М.

Основна частина переміщень техніки та живої сили обумовлюється повсякденною життєдіяльністю російсько-терористичних військ, звернули на себе увагу наступні:

- В район Моспіно перекинутий командний пункт (КП) бойовиків. Колону «Камазів» та «Уралів» супроводжували два БТР;

- У Дебальцеве прибуло 2 ж/д платформи з затентованими гусеничними машинами. За попередніми даними - інженерна техніка (ІМР);

- Бойовики активно посилюють свої підрозділи на двох ділянках – на північний схід Стаханова дві доби поспіль йде перекидання тентованными вантажівками живої сили і боєприпасів у бік Жолобка та Донецького, а також на ділянці від Гольмовского до Нижнього Лозового , також зафіксовано прибуття в район Нижнє Лозового підрозділу ГРУ ГШ ЗС РФ,"-написав Дмитро Тимчук.

Щодо застосування бойовиками артилерії в районі Ясинуватської розв'язки, після чого терористами було заявлено про обстріл Ясинуватської розв'язки важкою зброєю ЗСУ.

За словами Тимчука, встановлено, що дані обстріли сил АТО та цивільних об'єктів (у тому числі на підконтрольній бойовикам території) здійснювали артилерійські розрахунки, укомплектовані російськими військовослужбовцями, які таким чином відпрацьовують практичні питання застосування артилерії, в той час як бойовики за допомогою підконтрольних їм і російських ЗМІ отримали завдання «інформаційного прикриття» такого роду стрільб, заодно провівши інформаційну акцію по дискредитації ВСУ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення