Обстріляв копа: у Києві судять чоловіка за напад на правоохоронця

У Києві постав перед судом молодий чоловік, який обстріляв копа на вулиці Івашкевича. Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

Інцидент стався 24 квітня в Оболонському районі.

"Працівник поліції помітив на вулиці двох чоловіків, які перебували біля автомобіля та вели себе підозріло. Правоохоронець підійшов до них, представився та попросив пред’явити документи. У відповідь один із зловмисників почав хаотично наносити правоохоронцю удари в область голови, інший намагався обхопити за шию ззаду" , – йдеться у повідомленні.

Копу вдалося зателефонувати по спецлінії "102" і викликати підмогу. Нападники з місця злочину зникли. Однак помітивши, що поліцейський переслідує їх, один зі зловмисників дістав з сумки пістолет і зробив шість пострілів в бік поліцейського. Три кулі влучили копу в ногу.

Одного зі зловмисників вдалося затримати безпосередньо після вчинення злочину. Ним виявився 28-річний киянин, який перебував у розшуку. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 345 КК України (заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків).

Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Щодо іншого зловмисника матеріали виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування в якому триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення