Одеський університет віддасть частину території під забудову

 Думская

Одеський національний університет імені Мечникова хоче передати частину своєї території на Французькому бульварі під забудову. Про це пише «Думська» з посиланням на детальний план території університету, прийнятий Одеською міськрадою у вересні.

Йдеться про ділянку, що прилягає до університетського стадіону. Зараз на ньому розташовані три адміністративні будівлі університету, в яких колись розміщувалася військова кафедра, кафедра безпеки життєдіяльності та кафедра фізичного виховання. Ці об’єкти збираються знести. Замість них планують збудувати 24-поверховий житловий комплекс загальною площею трохи більше 40 тис кв м для працівників освіти і науки. Планується, що у ньому буде 714 квартир та дворівневий підземний паркінг на 420 машиномісць. Передбачено також організацію транспортного обслуговування, інженерного забезпечення, благоустрою, максимального озеленення вільної від забудови території. Проект детального плану цієї території винесено на громадське обговорення. Воно відбудеться 7 жовтня в одному з корпусів університету на Французькому бульварі.

Розробку містобудівної документації замовляло управління архітектури та містобудування Одеської міської ради, інвестор – Одеський національний університет імені Мечникова. План розробило ТОВ «Алькабір-строй». Видання вважає, що саме це підприємство і буде інвестором та підрядником будівництва. Крім того, на думку журналістів, насправді працівникам освіти і науки дістанеться лише кілька квартир.

Власниками ТОВ «Алькабір-строй» є В’ячеслав Мокріцький та Ірина Пашаєва, відома як співзасновник обслуговуючого кооперативу «Королевські сади» разом з Наталією Лозовською і Олександром Самсоновим.Також раніше Пашаєва була керівником обслуговуючого кооперативу «Глорі», який наразі перебуває в стані припинення і його теперішніми співвласниками значаться бізнесмен Аднан Ківан, його син Руслан і Ольга Павлова.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення