Одна з країн Європи оголосила про завершення епідемії коронавірусу

Уряд Словенії оголосив про офіційне припинення епідемії коронавірусау, ставши першою європейською країною, яка це зробила. Як повідомляє Reuters, рішення було прийнято після того, як влада підтвердила менше семи нових випадків коронавірусу щодня протягом останніх двох тижнів.

Люди, які прибувають до Словенії з інших країн Європейського Союзу, більше не будуть зобов’язані проходити карантин протягом як мінімум семи днів, як це було з початку квітня.

Країна з населенням 2 мільйони осіб, що межує з Італією, Австрією, Угорщиною і Хорватією, на сьогоднішній день повідомила про 1464 випадки інфікування коронавірусом і 103 загиблих. Епідемію там оголосили 12 березня.

Кінець епідемії означає, що деякі заходи, включаючи фінансову допомогу громадянам і фірмам, які постраждали від коронавірусу, закінчуються в кінці травня.

Уряд заявив, що іноземним громадянам з ознаками коронавірусної інфекції, як і раніше, не буде дозволено в’їжджати в країну.

Карантин тривалістю не менше 14 днів залишиться в силі для людей з країн, що не входять в ЄС при деяких винятках, включаючи дипломатів і людей, що перевозять вантажі.

Громадяни, як і раніше, повинні будуть дотримуватись основних правил, щоб запобігти можливому розповсюдженню інфекції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення