Одного з організаторів «референдуму ДНР» засудили у Дружківці

У Дружківці суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років з іспитовим терміном на рік одному з організаторів незаконного «референдуму», що проводився в травні 2014 року проросійськими бойовиками.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Під час судового розгляду було встановлено, що в квітні 2014 року 46-річний житель Дружківки з власних міркувань погодився на пропозицію представників незаконних збройних формувань очолити в смт Райське дільничну комісію з проведення «референдуму» про незалежність «ДНР».

«Будучи головою зазначеної комісії, чоловік організував і скоординував роботу підлеглих членів комісії, починаючи з розміщення урн для голосування і закінчуючи передачею озброєним терористам бюлетенів та підписаних протоколів з так званими результатами волевиявлення громадян. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) суд, погодившись з доводами державного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, виніс пособнику терористів обвинувальний вирок», – зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голову селищної ради судитимуть за проведення сепаратистського «референдуму» на Донеччині.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення