Однокурсник Путіна розповів, чим реально займаються російські спецслужби

 Апостроф

Колишній російський розвідник заявив, що угруповання силовиків, яке зараз знаходиться при владі в РФ, займається нелегальним бізнесом, використовуючи методи організованої злочинності.

Про це однокурсник Путіна по інституту КДБ Юрій Швець розповів журналістам The Insider.

За його словами, в кінці дев'яностих років минулого століття, в Росії при владі виявилася специфічна група силовиків: провінційних "КДБшників", які раніше працювали в управлінні КДБ по Ленінграду, Ленінградської області.

Швець говорить, що вони, в силу своєї провінційності, не займалися ні контррозвідкою, ні розвідкою. Путін і його товариші отримали досвід оперативної діяльності переважно в обстановці "бандитського Петербурга": "Таким чином, в оперативному почерку Путіна (в тому, що на Заході називають modus operandi) кримінального, бандитського досвіду більше, ніж КДБшного".

"Це люди, які займаються рекетом, агресивним захопленням чужої власності. Через свою агентуру вони нелегально торгують зброєю, займаються організацією проституції. І останнє, про що зараз всі дізналися, - торгівлею наркотиками", - заявляє колишній розвідник.

На думку Швеця, незграбність і грубість замаху на колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля пояснюється в тому числі і тим, що російські спецслужби звикли займатися бізнесом, а не складними операціями.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення