Офіцера ЗСУ підозрюють у перевищенні повноважень, через що загинули люди

Офіцера ЗСУ підозрюють у тому, що він вийшов за межі своїх повноважень, в результаті чого загинули два військовослужбовці. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

“До суду скеровано обвинувальний акт відносно офіцера Збройних сил України у перевищенні службових повноважень, тобто умисному вчиненні дій, які явно виходять за межі наданих цій особі повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 4 ст. 426-1 ККУ)”, — йдеться у повідомленні.

Встановлено, що 26 квітня 2017 року під час проведення запланованих навчальних стрільб із важкого озброєння на одному з полігонів у Харківській області, офіцер, керуючи стрільбою, в порушення наказу командира військової частини змінив умови виконання вправи. Військовослужбовець особисто прийняв рішення щодо зміни дальності до цілі з 1700 — 2000 метрів до 4000 метрів.

“За його вказівкою членами екіпажу БМП-1 було здійснено низку пострілів, один із яких здетонував на відстані 5 метрів 70 сантиметрів від вежі спостереження, в середині якої знаходились два військовослужбовці. Які у результаті вказаного вистрілу отримали різного ступеня тілесні ушкодження, несумісні з життям”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Харківського гарнізону.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення