Оголошено в розшук підозрюваних у викраденні та вбивстві Героя України: фото

 Апостроф

Поліція оголосила в розшук підозрюваних у викраденні і вбивстві кримського татарина, Героя України Решата Аметова, який вийшов на одиночний пікет проти приєднання Криму до РФ в Сімферополі в березні 2014 року.

За даними прес-служби Національної поліції, через майже два тижні після викрадення його замучені тіло було виявлено цивільними особами в лісосмузі біля села Суничне Білогірського району АР Крим.

У поліції встановили, що до вбивства причетні троє осіб. Ними виявилися бійці так званої "Самооборони Криму". Керував двома підлеглим військовий РФ Євген Скрипник. Допомагали йому в злочині Олександр Баглюк і Олександр Руденко.

За останнім також відомо, що він воював у складі терористичної організації "ДНР". Він також проходив по справі про викрадення і тортури трьох офіцерів спецпідрозділу СБУ "Альфа".

Зазначеним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 146 ч. 3, 260 ч. 2 КК України (загрожує до 10 років позбавлення волі).

У той же час активіст Марія Томак пише в Facebook, що Скрипник був соратником одного з лідерів бойовиків Ігоря Гіркіна. Вона додала, що ця "компанія" також була помічена в Придністров'ї.

У відкритих джерелах Скрипник також фігурує також як "комендант Сніжного".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення