"Оксана пережила пекло" – з'явилися подробиці життя жінки, кинутої вмирати на зупинці

 СЕГОДНЯ

Українку після інсульту прямо на лавці залишив її польський роботодавець. Зараз постраждалу, яка працювала на підприємстві в Познані – госпіталізували. Гроші на її лікування збирають як українські дипломати так і звичайні українці і поляки.

Оксані стало погано вдома – вона жила на території заводу. У 43-річної жінки стався інсульт і її паралізувало.

На сполох забила сестра Оксани, Наталя. Благала роботодавця викликати "швидку". Той – забрав обох жінок, і більше години просто возив по місту. Зрештою – залишив на автобусній зупинці.

"Мені він сказав, щоб я нікому не говорила, що я його знаю. Я його не знаю, ми його не знаємо – він нам типу допоміг", – розповідала сестра постраждалої Наталія Козанчін.

Пізніше роботодавець викликав поліцію, нібито помітивши на зупинці п'яного. Поліція доставила жінку в лікарню, де і з'ясувалися всі подробиці.

Зараз Оксана – у важкому стані. Коли її возили по місту – втратили дорогоцінний час, констатують лікарі. Врятувати жінку намагаються в госпіталі міністерства внутрішніх справ Польщі.

Українські дипломати відкрили збір коштів на лікування жінки. Гроші пообіцяв і роботодавець Оксани. Але журналістам – інцидент не коментує.

Підприємство перевіряють поліція і прокуратура. Роботодавець з-під Шреди Великопольської, який вивіз хвору жінку в інше місто і залишив помирати, багато років займався постачанням овочів і фруктів у велику мережу супермаркетів. Мережа, швидше за все, розірве з ним контракт.

Минулого місяця тут же, в Познані, постраждала інша українка. Олена Романенко втратила руку, коли діставала білизну із сушарки. Стверджує: роботодавець не поспішав їй на допомогу. Тому що не хотів, щоб рятувальники розпилювали цінне обладнання.

Як відомо, в Польщі налічується понад мільйон українців, які частково є трудовими мігрантами, а частково – виїхали з країни після вторгнення Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення