Окупанти підтягують на Світлодарську дугу танки

 Crime

В зоні проведення антитерористичної операції фіксується активність російсько-терористичних військ відразу на декільках напрямках - на приморському, на захід і на південь від Донецька, на Світлодарській дузі і практично по всьому периметру Стахановського виступу.

На Світлодарській дузі зберігається напружена ситуація. Протягом доби російсько-терористичні війська неодноразово завдавали вогневі удари по передових позиціях і тактичним тилах сил АТО з 122-мм артилерії і 120-мм мінометів. Окупанти вивели до лінії зіткнення кілька груп бронетехніки (у тому числі танки). В окремих випадках їх переміщення прикриваються інтенсивними обстрілом з 82-мм і 120-мм мінометів, повідомляє координатор групи «Інформаційне опір», народний депутат Дмитро Тимчук.

"На ділянці н. п. Гурти - Логвиново фіксувалися кілька піхотних груп бойовиків. Вони вели безперервну розвідку переднього краю і обстрілювали позиції сил АТО з автоматичної стрілецької зброї та ручних гранатометів.

Північніше н. п. Широкіно окупанти вели вогонь з 122-мм артилерії. Масованому мінометному обстрілу піддалися позиції ВСУ на ділянці між н. п. Талаківка та Павлопіль. Північніше і південніше н. п. Докучаєвська відразу кілька мобільних вогневих груп противника обстрілювали сили АТО з 120-мм мінометів і гранатометів станкових типу АГС-17 і СПГ-9.

За словами Тимчука, використання противником бронетехніки фіксувалося також на ділянці між н. п. Саханка і дорогою Маріуполь - Тельманове. Двічі групи російських танків виходили на замасковані підготовлені позиції і робили по 10-12 пострілів осколково-фугасными снарядами. Як мінімум тричі три одиниці БМП-2 у складі групи обстрілювали позиції сил АТО з штатних 30-мм гармат.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення