Окупанти вчаться наступати та активізують розвідку - Тимчук

 Facebook

В зоні АТО на Донбасі відзначається деяке зниження активності російсько-терористичних військ. Тим не менш, в ході обстрілу позицій українських військ противник продовжує використовувати як стрілецьке озброєння і гранатомети, так і міномети обох основних калібрів (82-мм і 120-мм). Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук.

"Основна частина вогневих нальотів і обстрілу зафіксована в районі Авдіївки, включаючи позиції в районі Водяне-Дослідне, «Зеніту», повітряного ствола шахти Бутівка і північний схід Авдіївки, аж до Майорска та Ленінського. Вздовж лінії фронту на Луганському напрямку, уздовж річки Сіверський Донець (Щастя, Станиця Луганська, ряд ділянок типу Трьохізбенка) фіксується активність ДРГ бойовиків, а також активне використання противником БПЛА і засобів радіотехнічної розвідки. Зокрема, на північ від Луганська зафіксовано переміщення 2-х комплексів радіорозвідки Р-381Т «Таран» бойовиків. На базі ряду «навчальних центрів» терористів підрозділи російсько-терористичних військ продовжують активно проводити заходи з бойової підготовки наступальної тематики. В основному йде обкатка «резервних» батальйонів «мотострілкових бригад» «1-го і 2-го АК, одночасно з нарощуванням або відновленням їх боєздатності, для чого в ряді випадків залучається особовий склад так званих «батальйонів територіальної оборони». З району Ясинуватій в район Єнакієве бойовики відтягли одну дивізію роту і бронегруппу (танковий взвод, 3 танка). Встановлені позиції САУ противника на Ясинуватському напрямку. Зокрема, на території шлакового кар'єра в Червоногвардійському районі Макіївки ідентифіковано 10 одиниць САУ на позиціях. Відстань до лінії зіткнення по прямій становить до 10 км. Підвезення боєприпасів здійснюється в світлий час доби по трасі. Охорона розташована на під'їздах в радіусі 1,5 км від позицій. В районі Первомайську (Луганська область) ідентифіковані 2 одиниці РСЗВ БМ-21 «Град», 3 одиниці ЗУ-23-2, 2 танки бойовиків на замаскованих позиціях. В районі Чорнухине (схід Дебальцеве) зафіксована пускова установка РСЗВ 9К57 «Ураган». У район Оленівки (Волноваський район) прибув мотострілковий підрозділ і танкова рота зі складу «1-го АК ДНР»,-розповів Дмитро Тимчук.

За словами Тимчука, у «ДНР» закінчила роботу комісія з РФ, що розслідувала факти розкрадань палива, яке поставляється з Росії. За підсумками роботи комісії з'ясувалося, що до 1\3 всього палива, що поставляється в «ДНР», розкрадається відразу на декільках рівнях, починаючи з завантаження в РФ (реальний обсяг палива в багатьох випадках виявився меншим, ніж це вказувалося в звітних документах) і до моменту вивантаження на станції в Донецьку, Іловайську та Ясинуватої. Основна частина розкрадань стосується палива «для військових потреб», тобто призначеного для підрозділів «1-го АК ДНР». Також встановлено, що для реалізації расхищаемого палива використовується близько 35 бензозаправок в окупованих районах Донецької області, а частина отриманих коштів спрямовується безпосередньо керівництву «ДНР».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення