Окупанти засудили до двох років оператора кримського телеканалу ATR

 Крим.Реалії

Центральний районний суд Сімферополя засудив до двох років умовного терміну колишнього оператора телеканалу ATR Ескендера Небіева, затриманого по «справі 26 лютого». Про це повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

«Йому дали умовний термін два роки і він прямо із залу суду випущений на свободу», - сказав він Крим.Реаліі.

За його словами, вихідні Небіев провів в ізоляторі тимчасового тримання, оскільки 9 жовтня Центральна районний суд Сімферополя, який розглядає справу про масові заворушення, змінив для нього запобіжний захід і уклав під варту до винесення вироку.

У неділю російський прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що Небіеву можуть пом'якшити вирок у відповідь на угоду зі слідством. За даним звинуваченням колишній оператор уже відсидів у СІЗО 2 місяці - з кінця квітня до кінця червня.

Глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв зазначив тоді, що однією з підстав арешту оператора є те, що Небіев не дає неправдивих свідчень проти Ахтема Чийгоза, який вже більше 8 місяців перебуває під вартою за звинуваченням в організації заворушень на мітингу 26 лютого.

Смедляєв також назвав затримання Небіева «елементом торгівлі» у відповідь на блокаду Криму.Арешти і суди по «справі 26 февраль» в Криму стосуються подій 2014 року, коли під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і «Русского единства». Організаторами заходу виступили глава Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксьонов. Тоді в результаті зіткнень двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії після анексії Криму порушив за даним фактом кримінальну справу. У рамках її розслідування «за підозрою в організації і участі в масових заворушеннях» 29 січня поточного року був, в тому числі, заарештований заступник глави Меджлісу Ахтем Чийгоз.

Термін арешту заступником глави Меджлісу, який неодноразово продовжували, закінчується 19 листопада.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення