​Олександр Дуброва поділився ефективним методом захисту від коронавірусу

Єдиним способом захисту від коронавірусу, проти якого немає вакцини, є зміцнення імунітету. Особливо актуально зміцнювати імунітет і захищати його від вірусів і простудних захворювань в осінньо-зимовий період. У київському спортивно-розважальному комплексі X-PARK знають, як це зробити. Секретом міцного здоров'я і відмінного самопочуття поділився співзасновник і директор X-PARK Олександр Дуброва.

Одним зі способів захистити організм від різних захворювань є моржування. Воно полягає в купанні у відкритих водоймах у холодну пору року. Звісно, аби моржування принесло користь, необхідно все робити грамотно. Для цього в столичному X-PARK існує клуб «пінгвінів».

«X-PARK з моменту свого заснування став традиційним місцем збору моржів - тих, хто займається моржуванням, або як ми їх потім стали називати - «пінгвінів». Кількість «пінгвінів» зростає щороку. Наразі наше ком'юніті налічує близько 100 людей. Приєднатися до нас дуже просто. Ми купаємося щонеділі з 11.00 до 16.00. Прийти в X-PARK і купатися з нами може кожен», - розповів Олександр Дуброва, співзасновник і директор X-PARK, громадський діяч, кандидат у депутати Київської міської ради від партії «УДАР».

«Пінгвіни» вичерпно пояснять, як почати загартовуватися і як правильно це робити. Крім купання у холодній воді, в X-PARK додають нові фішки і активності: пузокерлінг (розігнавшись, проїхати по льоду на животі), сноутюбінг (катання на надувних плюшках по снігу) й інші.

Спільні купання переросли навіть у фестиваль Моржі Fest, який щорічно проходить 19 січня, на честь Водохреща. До програми Моржі Fest входять водохресні купання, майстер-класи із загартовування, аквапарк для моржів, танцювальні флешмоби, запливи на SUP-бордах, битва сніговиків та інші активності.

Чим же корисне моржування? З його допомогою збільшується опірність організму до холоду, завдяки чому ви краще будете переносити осінню та зимову погоду і зможете вберегтися від переохолодження. Також під впливом низької температури змінюється кровопостачання м'язів, завдяки чому зникають біль і скутість. Ще один плюс — заряд бадьорості й гарного настрою, що відіграє важливу роль у зміцненні здоров'я.

«Всі, хто загартовуються в X-PARK, вже давно забули, коли вони останній раз хворіли на застуду або грип. Всю осінь і зиму ми маємо відмінне самопочуття, — ділиться Олександр Дуброва. — Більшість лікарів кажуть, що єдиний спосіб захиститися від коронавірусу — зміцнювати імунітет. У цьому допоможе моржування. Тому приєднуйтесь до нас, і зустрічаємося в X-PARK».
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення