Онкологи успішно випробували вакцину проти раку

 СЕГОДНЯ

Американські, німецькі та австрійські онкологи довели, що випробувані ними персоналізовані вакцини проти раку є безпечними і клінічно ефективними для профілактики меланоми. Два відповідних дослідження опубліковані в журналі Nature, коротко про це повідомляє Nature News.

У першій публікації американські вчені повідомляють про результати першої фази клінічних випробувань вакцини, спрямованої на 20 персоналізованих неоантигенів, пов'язаних із раком шкіри. У чотирьох з шести пацієнтів, яким було зроблено щеплення, протягом 25 місяців не спостерігалося рецидивів меланоми.

У другій публікації німецькі та австрійські автори повідомляють про перший в своєму роді застосуванні персоналізованого підходу до вакцинації на основі РНК, яка спрямована на знищення у 13 пацієнтів, хворих на меланому, неоепітопов. У восьми пацієнтів через 23 місяці після вакцинації пухлини зникли.

Фахівці планують приступити до другої фази клінічних випробувань вакцин, а також визначити їх ефективність в боротьбі з іншими типами раку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення