ООН: $20 млрд потрібно на надання допомоги біженцям у світі

 РБК

Близько $ 20 млрд потрібно гуманітарним організаціям світу, щоб надавати хоча б мінімальну необхідну допомогу особам, які постраждали від надзвичайних ситуацій, біженцям і вимушеним переселенцям. Про це повідомив глава регіонального офісу ООН з координації гуманітарних питань для Кавказу, Центральної Азії і на Україні Марсель Вассен.

Представник ООН виступив на нараді керівників навчальних закладів рятувальних служб.Кількість переселенців у світі Вассен оцінив в 60 млн осіб, а загальна кількість людей, що страждають від воєн і стихійних лих - в 100 млн.

"З цим, звичайно, пов'язано дуже багато проблем. Цим людям щодня потрібні гроші, щоб годувати сім'ї. Величезні потрібні кошти. На погашення найгостріших гуманітарних потреб в 2004 році було потрібно близько $ 3 млрд. З тих пір цифра зросла на 430% і тепер вже потрібне ближче до $ 20 млрд. І ця цифра все зростає ", - розповів представник ООН.

Він зазначив, що це потреба тільки на найгостріші потреби: харчування, охорона здоров'я, тимчасове житло, щоб "люди жили хоча б в наметах, а не під відкритим небом". Одні гуманітарні організації вже не в змозі надавати допомогу в таких масштабах, тому ООН співпрацює з партнерами по всьому світу, в тому числі з "приватним сектором".

"Потреби в $ 20 млрд на даний момент покриваються приблизно на 60% внесками країн-членів ООН та приватними внесками. На жаль, доводиться приймати рішення: кому в першу чергу допомагати, а на кого ресурсів не вистачить", - сказав Вассен.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення