ООН: 2 тис осіб заразилися холерою в Іраку

 ТАСС

Число людей, що заразилися холерою в Іраку, перевищила 2,2 тис. чоловік. Про це повідомив офіційний представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік.

За його словами, в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) побоюються, що спалах небезпечного захворювання може отримати ще більшого поширення через дощі і кризи з безпекою.

"Дитячий фонд ООН повідомляє, що в Іраку робляться термінові зусилля по захисту громад і сімей від спалаху холери, якою заразилися вже більше 2200 осіб по всій країні. За останніми оцінками, приблизно 20% з них діти. Агентство стурбоване, що захворювання може ще більше поширитися через недавні проливних дощів і проблем, викликаних відсутністю безпеки ", - сказав він.

Спалах холери в Іраку був підтверджений в середині вересня. Більшість випадків захворювання зафіксовано в околицях Багдада і в провінції Бабіль (Вавилон). На думку медиків, причиною поширення холери стало використання іракцями води, непридатною для пиття чи приготування їжі. Крім того, в нинішньому році середня температура повітря в країні значно перевищує показники попередніх років, що також сприяє розвитку та поширенню інфекційного захворювання.

Як повідомив Стефан Дюжаррік, з вересня ЮНІСЕФ разом із партнерами розподіляли в Іраку воду в пляшках і гігієнічні набори, а також засоби для очищення води, щоб стримати поширення захворювання.

У 2007 році в Іраку була зафіксована епідемія холери. Тоді хворобою заразилися понад 4 тис. осіб, з яких 24 померли. Пізніше, в 2012 році, в місті Кіркук на півночі країни також відзначалася спалах холери - було інфіковано близько 300 жителів міста, але випадків зі смертельним результатом не було.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення