Громадян Північної Кореї примусово відправляють на роботу до Росії

 Meduza

Влада Північної Кореї щорічно примусово відправляють тисячі своїх громадян на роботу за кордон, заявив спецдоповідач ООН з прав людини в КНДР Марзукі Дарусман. В основному, за його словами, громадяни Північної Кореї відправляються на роботу в Росію і Китай. Однак така робоча сила використовується і в багатьох інших країнах Азії, Африки, Близького Сходу та Європи.

За даними Дарусмана, зараз на роботах за кордоном перебувають понад 50000 північнокорейців. Як правило, повідомив він з посиланням на дані численних досліджень, вони працюють на шахтах, лісоповалах, в текстильній та будівельної промисловості. Число громадян Північної Кореї, що відправляються на роботи за кордон, з року в рік зростає, підкреслив Дарусман.

Північнокорейські робітники, повідомив спецдоповідач ООН, отримують в середньому близько 120-150 доларів на місяць, при цьому змушені працювати до 20 годин на день з двома-трьома вихідними на місяць. Багато такb[ робітникsd, зазначив він, не отримують достатню кількість їжі. При цьому роботодавці, які наймають північнокорейців, платять владі КНДР значні суми за таку робочу силу, підкреслив Дарусман.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення