ООН: на тлі наближення виборів нападів на журналістів та активістів різко побільшало

 УНН

В Україні задокументували 32 порушення прав щодо 23 працівників засобів масової інформації та активістів громадянського суспільства. Про це йдеться в доповіді Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй з прав людини (УВКПЛ) щодо ситуації з правами людини в Україні, підготовленої за результатами роботи моніторингової місії ООН з прав людини в Україні за період з 16 травня до 15 серпня

"Упродовж звітного періоду УВКПЛ зафіксувало 32 порушення прав щодо 23 працівників засобів масової інформації та активістів громадянського суспільства, з яких 30 порушень мали місце у звітному періоді. Ця кількість задокументованих нападів на 210% більша, ніж у попередньому звітному періоді, з 16 лютого до 15 травня 2018 року", - йдеться в доповіді.

Спостерігачі пов’язують таку тенденцію із наближенням виборів 2019 року в Україні.

"УВКПЛ висловлює серйозне занепокоєння щодо ерозії громадянського простору на тлі наближення виборів 2019 року й закликає правоохоронні органи та органи місцевого самоврядування рішуче реагувати на ці напади шляхом ужиття заходів для захисту простору для безпечного і безперешкодного здійснення свободи вираження поглядів, свободи думки та свободи мирних зібрань", - сказано в доповіді.

Крім того, зазначається, що, хоча УВКПЛ має обмежений доступ на територію, яка контролюється озброєними групами на Донбасі, воно задокументувало певні "нормативні акти" і заходи, які свідчать про те, що на цій території не вітають і придушують висловлення критичних думок і свободу преси.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення