ООН: угрупування ІДІЛ утримує на положенні рабів до 3500 чоловік

 ТАСС

Терористичне угрупування "Ісламська держава" утримує на положенні рабів до 3500 чоловік, в основному жінок і дітей. Про це йдеться в опублікованій в Женеві спільній доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) та Місії ООН зі сприяння Іраку (МООНСИ).

"ІДІЛ продовжує піддавати жінок і дітей сексуальному насильству, у формі сексуального рабства, - наголошується в документі. - УВКПЛ МООНСИ продовжують вважати, що число людей, утримуваних зараз ІДІЛ в рабстві, становить приблизно 3500".

Як підкреслюється в доповіді, "утримуються в основному жінки і діти, які є вихідцями у першу чергу з громади єзидів". Однак є також вихідці з інших етнічних і релігійних громад, які є меншинами.

УВКПЛ МООНСИ "глибоко стурбовані станом і безпекою всіх, хто перебуває в неволі ". Так звана "Ісламська держава Іраку і Леванту" (ІДІЛ), говориться в доповіді, "продовжує здійснювати систематичні і масштабні акти насильства та порушення прав людини і міжнародного гуманітарного права".

"Ці дії можуть, у деяких випадках, являти собою військові злочини, злочини проти людяності і, можливо, геноцид", - вказують експерти.

У дослідженні, яке охоплює період з 1 травня по 31 жовтня, відзначається також, що бойовики ІДІЛ вбили і викрали велику кількість мирних жителів. Причому дуже часто це здійснювалось "цілеспрямовано"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення