ООН запропонувала допомогу Афганістану і Пакистану

 ТАСС

ООН готова оказать помощь Афганистану и Пакистану в ликвидации последствий землетрясения магнитудой 7,5, в результате которого по последним данным погибли по меньшей мере 220 человек. Об этом заявил журналистам официальный представитель генерального секретаря всемирной организации Стефан Дюжаррик.

"ООН готова надати допомогу, якщо буде відповідний запит", - сказав він. За його словами, гуманітарні агентства всесвітньої організації розпочали заготівлю припасів на випадок, якщо вони будуть потрібні населенню. При цьому Дюжаррік відзначив, що наслідки землетрусу виявилися "відносно легкими" завдяки "низької щільності населення".

Землетрус стався о 14:09 за місцевим часом , його вогнище залягало на глибині 196 км в горах Гіндукуш з епіцентром в 82 км на південний схід від міста Фейзабад (афганська провінція Бадахшан). Підземні поштовхи відчувалися майже у всій Південній Азії - на півночі Індії, в Пакистані, Непалі і Бангладеш.

За останніми даними, жертвами стихії в Афганістані стали близько 80 людей, більше 200 постраждали. Число загиблих в сусідньому Пакистані становить 140 осіб, понад тисячу постраждали.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення