Опальний ватажок «ДНР» розповів, як Путін «кинув» бойовиків на Донбасі

 Апостроф

Відправлений у відставку "глава радбезу", а нині командир бригади бойовиків "Схід" Олександр Ходаковський розповів про те, як інтереси керівництва РФ почали розходитися з інтересами бойовиків, які воюють на Донбасі.

«Ізоляція і війна поставили нас у пряму залежність від допомоги Росії, і з нами можна не делікатничати. Але якщо вже у нас відчутно зменшуються допомоги – криза не тітка, - то чим зачепити навіть втомленого від дурості своїх правителів українця? Тим більше, що хоч і в зовсім інших пропорціях, ніж в Україні, але і в самій Росії не спостерігається консолідації громадської думки щодо політики Росії навіть на Донбасі.

Навіть якщо російські популярні громадські діячі, такі як Захар Прилепін, змушені говорити, що частина політбомонду Росії працює на інтереси Донбасу, а частина – проти, то що тут домислювати? Поділ очевидно і з принципових позицій, і подробицям», - написав Ходаковський.

«Схожі тенденції почали зароджуватися й у нас, на Донбасі, після того, як курс, вибраний для нас нашими високими друзями, став очевидно дисонувати з мотиваціями, які підняли народ на боротьбу. Це як їзда на велосипеді і вправи на велотренажері. Начебто і механіка схожа, і зусилля майже однакові, але в першому випадку ти їдеш, а в другому – імітуєш їзду.

Не пригадую, щоб ми затіювали щось тільки заради того, щоб себе втомити, – ми прагнули до руху і розвитку, а не до бігу по колу. Але коли сталося не взяття Маріуполя, стало зрозуміло, що над нами тяжіють іншого роду закони, ніж ті, що ми собі швидко накидали. Цього не стали «делікатності» надавати значення публічно, але саме з цієї події почалося згортання всіх планів і задумів. Просто виявилося, що ці плани і задуми були тільки нашими.

Під «нашими» я розумію всіх, хто вліз з головою в події на Донбасі, незалежно від прописки і громадянства», - зазначив командир бригади бойовиків «Схід»

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення