Опіки по всьому тілу: на популярному українському курорті медузи-гіганти атакують відпочиваючих (фото, відео)

У Бердянську медузи-гіганти почали "атакувати" відпочиваючих. Про це повідомляє видання "Про Бердянськ".

З 18 червня користувачі соцмереж почали розміщувати фото та відео опіків, отриманих відпочиваючими після контакту з медузами підвиду корнерот. Цей підвид є новим для даного регіону.

В Азовському морі живе кілька видів медуз, але вони в основному безпечні. Однак медузи підвиду корнерот потрапили в Азовське море з Чорного. Це пов'язано, в першу чергу, з підвищенням рівня солоності, а також з кліматичними причинами.

Корнерот - досить небезпечна медуза, яка може завдати відчутний та хворобливий опік.

"Перебуваючи на відпочинку, не слід втрачати пильності, і в будь-яких незрозумілих обставинах звертатися за консультацією до медиків", - сказав в.о. завідувача приймальним відділенням бердянської лікарні Олег Свєшніков.

Як правило, опіки медузи-корнерота відчуваються не сильніше, ніж від кропиви, і такі опіки викликають лише почервоніння та припухлість шкіри. Панікувати при цьому не слід, часто опіки проходять без сліду протягом декількох годин.

Остерігатися варто алергікам - особливо, якщо з медузами вони раніше не зустрічалися, а також дітям, або ж у разі, якщо опік медузи припав на слизові оболонки.

"Людям, які мають сильні опіки, в тому числі, і від медузи на пляжі, слід, не затягуючи, звернутися до лікаря - в міську поліклініку, або до нас, в приймальне відділення, тому що ми не знаємо ступеня ураження. Особливо небезпечно, якщо вражається шкіра обличчя та слизові оболонки очей, рота, дихальних органів. У випадку з очима можливі дуже небезпечні наслідки", - сказав Олег Свєшніков.

Незважаючи на небезпеку, медузи спокійні істоти і на людину першими не нападають. Вони лише рефлекторно жалять при близькому контакті.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення