Опитування: Економічною ситуацією занепокоєні лише 46% українців

 BBC Україна

Переважна більшість жителів України в першу чергу занепокоєна війною на Сході. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології наприкінці травня.

Відповідно до результатів дослідження, 72% опитаних обрали цей варіант, відповідаючи на запитання "Які із суспільних проблем непокоять вас найбільше?".

Показник є високим у всіх регіонах України, проте у західних і центральних областях він сягає 80%.

На другому місці серед проблем, які турбують українців, рівень життя - 61%, на третьому - економічна ситуація - 46%, а також безпека України - майже 21%.

Респондентам пропонували обрати відповідь про проблеми, які їх турбують, із запропонованого списку. Як виявилося, на останнє місце українці ставлять статус російської мови в Україні - менше ніж 1% опитаних, причому це стосується усіх регіонів України.

Стурбованість іншими проблемами виглядає так:

Політична ситуація в Україні - 15,3%, відносини з Росією - 13,9%, злочинність - 13,4%, екологічні проблеми - 6,3%, відносини з Євросоюзом - близько 6%, проблеми анексії Криму - 5,8%, вiдродження української нації - близько 4%, відносини між громадянами України різних національностей - 3,6%.

Дослідження проведене наприкінці травня, опитали 2014 респондентів, що мешкають у 108 населених пунктах усіх областей України, окрім Криму. У Луганській та Донецькій областях опитування проводилися лише на територіях, що контролюються Україною. Статистична похибка не перевищує 3,3%.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення