Оприлюднена гігантська зарплата глави НАПК Наталії Корчак

 Страна

Керівник Нацагенції з питань запобігання корупції (НАПК) Корчак Наталія отримала з початку жовтня по кінець грудня минулого року зарплату у розмірі понад 700 тисяч гривень. Про це заявив нардеп Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook.

"7 жовтня - 183 тисячі гривень. 4 листопада - 121 тисяча гривень. 7 грудня - 266 тисяч гривень. 29 грудня - 123 тисячі гривень. Разом - понад 700 тисяч гривень!", - пише Лещенко. І додає: "Це - офіційна зарплата, яку отримує голова НАПК Наталія Корчак. Такі захмарні цифри - і така бездарна робота!".

Лещенко також вважає, що в НАПК було все, щоб стати потужним антикорупційним органом.

"Спеціальний закон, який гарантує їх незалежність від зовнішнього втручання. Високі зарплати, щоб не брали хабарі. Підтримку західних фондів і донорів", - зазначає він. Однак, на його думку, на виході діяльності НАПК перетворилася на профанацію.

"Їх цікавить 500 гривень премії Yulia Marushevska і мої гонорари за лекції в Українському католицькому університеті UCuniversity. За цей час перевірено нуль (!) електронних декларацій. Ешелони задекларованої готівки фактично амністовані. А заступник голови НАПК Радецький, затриманий п'яним за кермом, не відчуває ніяких докорів совісті і продовжує перебувати на посаді", - пише Лещенко. На його погляд, єдиний вихід із ситуації - це повне перезавантаження Нацагентства і призначення нових членів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення