Опубліковано передсмертний лист журналіста Щетиніна

 Лівий берег

Головний редактор видання "Новый регион" Ольга Мещерякова опублікувала фрагменти передсмертного листа журналіста Олександра Щетиніна, якого знайшли мертвим у своїй квартирі в Києві.

"Мені давно час було написати, але зібрався на силі я щойно зараз. У суботу Сашко мав день народження, але він уже давно вимкнув телефон і не відповідав у соцмережах, тому я пішла до нього в гості. Дверей він мені теж не відчинив, а після того як я пішла, надіслав мені прощального листа, в якому пообіцяв викурити останню цигарку і застрелитися", - написала вона у Фейсбуці.

Далі Мещерякова цитує основні частини листа:

"Я дуже радий, що ти приходила. На жаль, я так і не зміг нічого придумати по роботі. Не відчинив я дверей саме тому.

Пробач мені за все. Нехай наші хлопці й дівчата й усі, кого я підвів, мені теж пробачать.

Найкращий вихід для мене в цій ситуації - піти з життя. Це не зараз вирішилося. Я змастив і перевірив пістолет ще десять днів тому. І всі ці дні я не міг наважитися. Відкладав. Мужності не вистачало.

Я всі ці дні писав листи. Але потім так нічого не відправив. Занадто багато адресатів.

Мені просто дуже соромно перед усіма. Тому я прийняв саме таке рішення.

Якщо коли-небудь вдасться тобі, скажи моїм дочкам, що я дуже сумував за ними до останнього. Але 4,5 року без них були нестерпними. Це і є головна причина мого рішення. Їм я написав короткого листа в їхній ВК ще в середу.

Те, що я дожив до сьогодні - просто непорозуміння.

***

І ще одне. Я до останнього був пристрасно і ніжно закоханий в Україну і її людей.

Коли все вляжеться, напиши про це.

Зрозумій, я прийняв найкраще з усіх варіантів рішення. Дуже довго все обмірковував.

Зараз на балконі. Викурю останню цигарку, і мене не стане.

Сьогодні мене привітала в особистих незвичайна кількість людей. Я все прочитав. Але змінити вже нічого не можна.

Вибач. І нехай мені всі пробачать. Не вистрілив я в себе 24-го, тільки щоб не псувати всім найкраще свято - День незалежності.

Усіх дуже ніжно люблю. Говори їм завжди про це".

Мещерякова також пообіцяла, що тільки-но сайт відновить роботу, на ньому буде розміщено колективне редакційне звернення.

Нагадаємо, Щетиніна знайшли мертвим у ніч на 28 серпня у своїй квартирі на вулиці Костянтинівській у Києві. На місці події поліцейські вилучили стріляну гільзу, травматичний пістолет, магазини до нього і передсмертну записку.

В Україні Щетинін проживав із 2005 року. Після початку російської агресії попросив про українське громадянство, мав український паспорт і був прописаний у Києві. Писав для різних українських видань. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Україна втратила друга"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення