Опубліковано відео акції підпалу ФСБ у Москві

 Дождь

Художника Петра Павленського затримали за дрібне хуліганство біля головної будівлі ФСБ на Луб'янці в Москві, повідомляє кореспондент "Дощу" Володимир Роменський, який був присутній на акції.

За його словами, підійшовши до будівлі ФСБ, Павленський облив вхідні двері з каністри, потім підніс запальничку і підпалив. Після цього з'явилися співробітники поліції, які затримали самого художника, а також Роменського і журналістку Нігини Бероєвим. Це відбувалося приблизно о другій годині ночі за московським часом.

До шостої ранку затриманих доставили в ОВД Міщанське, де з журналістів взяли пояснення і відпустили у статусі свідків. Сам Павленський затриманий за підозрою у скоєнні дрібного хуліганства (стаття 20.1 КОАП).

Ймовірно, здійснити акцію Павленському вдалося: перший заступник головного редактора «Ехо Москви» Володимир Варфоломєєв написав у твіттері, що «двері 1-го під'їзду будівлі ФСБ на Луб'янці частково обгоріли або покриті кіптявою», а на асфальті помітні сліди піни вогнегасника. Художника Павленського зараз судять в Санкт-Петербурзі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення