Опубліковано відео закладки вибухівки під автомобіль Павла Шеремета

 Обозреватель

У розпорядженні журналістів з'явилися записи камер спостереження, зроблені за кілька годин до вбивства Павла Шеремета.

Вибуховий пристрій під автомобіль Subaru, на якому Павло поїхав на ранковий ефір, заклала жінка. На записах камер видно, що з нею в парі працював і чоловік.

ХРОНОЛОГІЯ

Невідомий чоловік 00 годин 22 хвилини (час зафіксувала камера спостереження) підходить до припаркованого автомобілю, на якому вранці підірвався Шеремет. Чоловік підійшов до автомобіля, присів біля водійської двері і підготував все для прикріплення вибухового пристрою - протер днище Subaru.

В 2 години 33 хвилини чоловік і жінка йдуть у напрямку будинку, де жив Шеремет - з вул. Ярославів Вал вниз на Івана Франка (по парній стороні) - на відстані близько 15 метрів один від одного.

В руках жінки сумка або пакет - помітно, що ноша важка. Слідство вважає, що саме в ній знаходилася бомба.

В 2:38 бачимо, що двоє зустрілися, перекинулись кількома словами і розійшлися по різних сторонах дороги. Чоловік став імітувати ходу п'яного.

В 2 години 39 хвилин чоловік йде вниз, а жінка в цей час зупиняється біля автомобіля Subaru, мабуть дістає з сумки/пакета вибуховий пристрій і закладає його під днище (в районі водійського сидіння), після чого йде. Процес закладки зайняв не більше хвилини.

За версією слідства, чоловік, перебуваючи через дорогу, "страхував" жінку-кілера.

Джерело в поліції повідомило, що місце в глибині двору, де зазвичай паркували Subaru, виявилося зайнятим мікроавтобусом з іногородніми номерами. Як тільки автомобіль Притули поставили на вільне місце, бус виїхав. Чи було це випадковістю - поки невідомо. Однак перевіряється версія, що це було зроблено навмисно, для полегшення роботи кілерів - тобто змусити водія Subaru поставити автомобіль подалі від вікон, в зручному для закладання вибухового пристрою місці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення