Оральний секс визнали небезпечним для здоров'я

 Thе Sunday Тіmеѕ

Лікарі з США заявили, що регулярні заняття оральним сексом підвищують у приймаючого партнера ризик виникнення раку гортані у 22 рази. Результати свого дослідження автори опублікували в журналі Jama Oncology, а коротко про нього повідомляє видання The Sunday TimesРезультати спостережень медики пояснили наступним чином. Один з папіломавірусів людини (HPV-16), пов'язаний з раком шийки матки, при оральному сексі може потрапити в ротову порожнину і привести до появи новоутворень на тканинах язика, мигдалин, м'якого піднебіння й гортані. До такого висновку вчені прийшли, спостерігаючи протягом чотирьох років 97 тисяч людей. За підсумками спостережень у 132 осіб (103 чоловіків і 29 жінок, середній вік яких на початку дослідження становив 66,5 року) був виявлений рак гортані.Всього учені виявили 15 видів папіломавірусів людини, що призводять до раку гортані.

HPV-16 — найпоширеніший з них. Зазвичай папіломавіруси передаються побутовим та статевими шляхами через кров, шкіру і слизові оболонки. Більшість з них нешкідливі для людини, тоді як інші призводять до виникнення онкологічних захворювань і появи бородавок.

У Великобританії за останні 30 років рак гортані отримав все більшого поширення. Щорічно захворювання знаходять у п'яти тисяч громадян країни. Рак гортані як правило виникає з-за куріння та вживання алкоголю. HPV-16 може призводити, крім раку шийки матки і гортані, рак статевого члена, піхви і ротової порожнини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення