Організатор блокади Криму розповів про підтримку акцій з Туреччини

 Дождь

Один з організаторів блокади Криму Ленур Іслямов розповів про підтримку турецького уряду. Про це в суботу, 26 грудня, написав «Одеський кризовий медіацентр».

У відповідь на питання про можливу підтримку з Туреччини учасників блокади Іслямов сказав: «Дуже підтримує».

Однак він не уточнив, від кого саме вони отримують підтримку.

«Ось в п'ятницю вже військова форма прийде. Вже нас починають укомплектовувати. Турецький уряд розуміє, що Україна поки не може так швидко реагувати», — прокоментував він.

Влада Туреччини не повідомляла про підтримку учасників блокади Криму. За словами Іслямова, зараз в блокаді беруть участь близько 350 осіб.

Акція блокади Криму почалася у вересні. Її організували депутати Верховної ради та лідери меджлісу кримських татар Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров, а також власник телеканалу АТР Ленур Іслямов. Крім того, до них приєдналися члени «Правого сектора».

Протестуючі влаштували продовольчу блокаду, перекривши контрольно-пропускні пункти, що завадило ввезення продуктів на півострів з України.

Після цього, 22 листопада, в Херсонській області були підірвані опори ліній електропередач, за яким Крим поставлялося електрику з України. Це призвело до блекауту на півострові. Електропостачання вдалося частково відновити після запуску двох ліній енергомосту з Росії. Раніше в Криму Іслямова заочно звинуватили у вчиненні диверсії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення