Організатор відстрілювався: на Київщині під час затримання банди правоохоронці отримали поранення (відео)

На Київщині знешкодили організовану злочинну групу: трьох злочинців затримали. Під час спецоперації двоє правоохоронців отримали поранення.Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Злочине угруповання «спеціалізувалось» на розбійних нападах. Їхнім лідером виявився 28-річний житель Баришівського району. Київщини. Він координував дії зловмисників, підшукував потенційні об’єкти, розподіляв здобуті злочинним шляхом кошти. Крім цього і сам брав участь у нападах та збував викрадені цінності та речі.

Учора, 7 грудня, під час спецоперації трьох учасників злочинного угруповання затримали — вони поміщені до ізолятору тимчасового тримання.

Зазначається, що під час затримання злодій почав чинити активний опір працівникам поліції – намагався втекти, кинув у бійців КОРДу гранату та відкрив вогонь. Як наслідок, двоє правоохоронців поранені.

Відомо, що на місці події поліцейські вилучили низку речових доказів злочинної діяльності групи, серед них — пістолет та набої до нього, гільзи, уламки гранати, газові балончики, кайданки, рукавички, ножі, рації, викрутки, сокиру, балаклави.

Також проведено ряд санкціонованих обшуків за місцями проживання учасників групи. Вилучено автівку, номерні знаки, документи та техніку.

За фактом замаху на вбивство працівників поліції відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 2 ст. 15 (замах на кримінальне правопорушення), ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення