Організували батько з сином: ​на Хмельниччині затримали угруповання "чорних" лісорубів

Організував незаконні порубки деревини та її збут місцевий підприємець. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Зазначається, що чоловік долучив до «бізнесу» свого сина. Останній контролював та забезпечував процес вирубки лісу, зокрема – придбання обладнання для працівників, вивезення деревини, її збут та проведення розрахунків. У спільники взяли ще трьох місцевих мешканців – вони й займалися незаконною порубкою дубу та ясеню на територіях Національного природного парку «Подільські Товтри» та Кам’янець-Подільського лісгоспу.

У понеділок, 31 травня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області з колегами-правоохоронцями затримали «на гарячому» організатора, його сина та трьох «лісорубів». Вони як раз намагалися вивезти незаконно зрубану деревину.

Крім того, провели 14 санкціонованих обшуків за місцями фактичного проживання, здійснення господарської діяльності фігурантів та в їх автомобілях. Вилучили лісопродукцію, «чорнові» записи, гроші, спецустаткування.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинена організованою групою) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення