Ось така війна: СБУ відпустила спійманих на Донбасі російських офіцерів

 Обозреватель

Служба безпеки України відпустила затриманих на Донбасі російських офіцерів Сергія Куценка і Андрія Корняко незважаючи на "факти їхньої співпраці" з терористами.

Про це написав у своєму блозі журналіст Андрій Шокотко.

За його словами, коли Росія проводить військову агресію проти України, такі дії з боку силовиків неприпустимі.

"Офіцерів ЗС РФ Сергія Куценка і Андрія Корняка впіймали на кордоні при спробі в'їхати в Україну і виявили: прапор ДНР; медальки "ДНР"; нагородні листи на їх підлеглих, військовослужбовцях ЗС РФ, з формулюванням "за військовий подвиг, за допомогу, надану Донецькій народній Республіці в боротьбі за відбиття агресії держави Україна"; посібники-лекції по використанню систем залпового вогню "Град", "Ураган" і "Смерч". Всього 14 посібників із грифом "обмежений доступ"", - написав журналіст.

"СБУ похвалилась перемогою в Twitter, а потім російських офіцерів відпустили. Адже вони знаходяться в складі офіційної делегації і приїхали на запрошення українських офіційних осіб. Адже вони знаходяться в складі "Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін"" , - йдеться в тексті.

У свою чергу глава СБУ Василь Грицак заявив, що підстав для затримання росіян "не було" через "відсутність експертної оцінки" за вилученими у військовослужбовців країни-агресора матеріалами, - повідомляє ТСН.

За його словами, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за "сприяння тероризму", однак затримані аргументували свою присутність на Донбасі тим, що прибули в складі офіційної делегації для "виконання завдань на прохання українського уряду".

"Скажіть мені, коли я пишу що в Україні за всю її історію ще ніколи не було настільки проросійського уряду - хіба я не правий? Під час війни окупанти без всяких побоювань заїжджають до нас із окупаційною символікою і документами - і ніхто їх не чіпає. Це було б смішно, якби не річки пролитої крові", - резюмував Шокотко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення