Отримав 10 років: у Харкові засудили чоловіка, який погрожував підірвати відділення "Укрпошти" (відео)

Володимира Безуха, обвинуваченого у захопленні заручників у відділенні "Укрпошти" в Харкові 30 грудня 2017 року, засудили до 10 років ув'язнення. Про це повідомляє "Суспільне".

Захист подаватиме апеляцію на зміну кваліфікації злочину, сказала адвокатка Безуха Олена Найдьонова:

"З вироком не згодні, будемо подавати апеляційну скаргу. Незгодні з кваліфікацією, оскільки з боку сторони захисту не вбачається кваліфікація за статтею 147 "Захоплення заручників". Мій підзахисний і я вважаємо, що не було конкретної якоїсь вимоги щодо звільнення заручників. Це повинно бути або прізвище або якась дія. Така дія не була висловлена підзахисним. Тому тут кваліфікація за статтею 146 ККУ "Незаконне позбавлення волі".

Сам Безух пояснює, з чим не згоден у вироку:

"Я згоден з тим, що я захопив приміщення, але жодних вимог не висував. Це 146 стаття частина 2 і згоден, що 310 частина 1, вирощування трави. Зберігання трави у мене не було. Поліцейські дають покази, що у сухому вигляді у мене її не було, вона просто росла і все".

Безух також стверджує, що посадив рослини у квітні, тому мав би підпадати під "Закон Савченко" (день проведений у СІЗО вважався за два дні ув'язнення, 18 травня 2018 року Верховна Рада проголосувала за скасування закону — ред.).

Прокуратура вимагала 13 років ув'язнення. Чи готуватимуть апеляцію на вирок, вирішать після ознайомлення з його текстом.

Нагадаємо, що подія трапилася 30 грудня 2017 року. Близько 15:00 Володимир Безух зайшов до відділення ПАТ "Укрпошта", що поблизу станції метро "Київська" у Харкові. Там заблокував вихід з приміщення, де перебували троє співробітники "Укрпошти" та шість відвідувачів, серед яких двоє дітей. Чоловік був у масці, мав при собі предмети, схожі на пістолет та ніж. Він повідомив, що у нього вибухівка, та погрожував привести її в дію.

Мати Безуха розповіла "Надзвичайним новинам" про те, що чоловік потребує допомоги лікарів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення