Отримав 8 років: на Волині засудили молодика, який намагався зґвалтувати дитину

На Рівненщині до 8 років за ґратами засудили 29-річного молодика, який намагався зґвалтувати неповнолітнью дівчина та відібрав у неї телефон. Про це повідомляє місцева прокуратура.

Зазначається, що 23 серпня 2018 року в смт. Рокитне обвинувачений напав на потерпілу і, застосувавши фізичне насильство, намагався її зґвалтувати. Втім дівчині вдалось відбитись від нападника. Тоді чоловік заволодів телефоном потерпілої та викрав з її сумки гаманець та золоті прикраси.

У суді зловмисник, задля уникнення кримінальної відповідальності, вказував, що у нього не було наміру направленого на зґвалтування неповнолітньої, а грабежу він взагалі не вчиняв, так як на той момент був у іншому населеному пункті.

Однак, причетність чоловіка до вказаних кримінальних правопорушень підтверджено сукупністю зібраних та досліджених у суді доказів.

Вироком Сарненського районного суду від 11 січня 2021 обвинуваченого визнано винним та засуджено до позбавлення волі строком на 8 років.

Не погодившись із таким рішенням суду захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу у якій просив скасувати вирок вказаного суду, а кримінальне провадження відносно обвинуваченого закрити, у зв’язку із відсутністю в його діях складу злочину.

Проте, Волинський апеляційний суд, перевіривши вирок в межах апеляційних скарг та заслухавши доводи прокурора, рішення Сарненського районного суду залишив без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення