Отруєння дітей у таборі "Славутич": поліція досі не оголосила жодної підозри (відео)

 Канал 112

Поліція досі не оголосила жодної підозри по факту отруєння дітей з табору "Славутич" Київської області. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив начальник відділу комунікацій поліції Київської області Микола Жукович.

Необхідно зазначити, що за відкрите кримінальне провадження відповідальній особі загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

"Це кримінальне провадження знаходиться в прокуратурі Київської області, воно розслідується, але прокуратура буде змінювати підслідність", - розповів Жукович.

Як повідомлялося, сьогодні, 12 вересня, померла 8-річна дівчинка, яку в тяжкому стані госпіталізували з дитячого табору "Славутич". Дівчинка з липня перебувала в комі, померла в лікарні "Охматдит". Дитину з ознаками розладу травлення, загальною слабкістю, блюванням до лікарні ввечері 2 липня привезла матір.

Нагадаємо, що 2 липня в приватному таборі "Славутич" у Переяслав-Хмельницькому районі сталося масове отруєння дітей, які приїхали на підготовку до змагань. Загалом постраждали 12 дітей. Представники табору заперечують, що діти отруїлися в їхній їдальні.

Як повідомили в Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, причиною отруєння дітей став зіпсований йогурт, який тренери табору видали дітям.

Прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення