Отруєння Скрипаля: зроблено невтішну заяву про шанси екс-розвідника вижити

 Апостроф

У колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, на яких було скоєно замах в Великобританії, немає шансів на повне одужання.

Про це пише The Telegraph, з посиланням на хіміка Віла Мірзаянова, одного з творців нервово-паралітичної речовини "Новачок".

За словами Мірзаянова, якщо Сергій і Юлія Скрипалі дійсно зазнали впливу "Новачка", то вони або помруть, або залишаться інвалідами на все життя.

"Він мінімум в 10 разів потужніший, ніж будь-яка відома отруйна речовина нервово-паралітичної дії. Плюс, (людей, які отруїлися їм) практично неможливо вилікувати. Ці люди - чоловік і його донька - пішли. Навіть якщо вони виживуть, вони не одужають", - заявив хімік.

Також, на думку Мірзаянова, формула "Новачка" в Росії засекречена, тому не можна уявити, щоб цю речовину використовувала інша країна.

"Тільки Росія могла це зробити ... Вони можуть відправити його куди завгодно в дипломатичному багажі", - говорить учений.

Віл Мірзаянов в 1990-их роках переїхав з Росії в США, після публікації статті, в якій він звинувачував РФ в недотриманні міжнародних зобов'язань щодо припинення робіт над хімічною зброєю.

Нагадаємо, одна з головних британських газет Times назвала Росію "країною-ізгоєм" у зв'язку із звинуваченнями в замаху на Сергія Скрипаля.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення