Оцінка нерухомості в Києві: квартир, землі, будинків, будівель і приміщень

Оцінка нерухомості в Києві: квартир, землі, будинків, будівель і приміщень

Чи насправді послуга оцінка нерухомості в Києві є такою витребуваною? Деякі громадян вважають, що знають абсолютно все, на рахунок цього є прислів’я «Мудрий завжди навчається, а дурень все знає». Коли виникає потреба в продажу квартири чи земельної ділянки, то тут починається вивчення ринку продаж аналогічних об’єктів майна, дзвінки знайомим ріелторам і оцінювачам. Чомусь існує думка, що визначення ринкової вартості відбувається за певними сталими величинами чи шкалами, що були визначені ФДМУ чи іншою державною структурою.

Насправді ринок нерухомості – це дуже складний і специфічний організм, що дуже чуттєвий до змін в політиці, економіці. Ціни на нерухоме майно і житло постійно змінюються. Ніякий сталих показників просто не існує і не може існувати в апріорі. Кожен будинок, кожна земельна ділянка, що оцінюється, потребує досконалого аналізу, а вже потім проведення розрахунків по визначенню ринкової вартості.

Оцінка нерухомості в Києві: коли, як і скільки?

Оцінка нерухомості в Києві http://оценка-имущества.укр/ru/оценка-недвижимости/ просто необхідна в більшості операцій, відносинах між громадянами, юридичними особами, бізнесом і державними установами, тощо.

В суді. У всіх виникають випадки в житті, коли потрібно довести свою точку зору. Наприклад, Вам залишили спадок, в рівних частинах: половина Вам, а інша половина Вашому брату. Ви домовились, що спадок продасте і розділите гроші навпіл. Ваш брат продає майно по вартості, що не відповідає реальності. Замість того, щоб отримати суму в розмірі 50 000 дол., Ви отримали 5 000 дол. Ось тут виникає потреба в залученні незалежної оціночної компанії

В банку. Пролонгація чи укладення договору іпотеки.

В нотаріуса. Ви продаєте свою земельну ділянку чи квартиру? Ви зобов’язані надати звіт про експертну оцінку.

В посольстві. Ви плануєте емігрувати до іншої країни, а для цього Вам потрібно показати свої активи в Україні. Ви замовляєте незалежну оцінку майна і подаєте таку інформацію до посольства.

В соціальній службі.

В бухгалтерії. Оцінка нерухомості, а саме: комунікацій, квартир і житлових приміщень, будинків і будівель всіх видів, земельних ділянок і комерційної нерухомості (нежитлових приміщень – офісів, торгових і складських, інших) потрібна дуже часто в бухгалтерських операціях.

Як замовити таку послугу сьогодні? Замовлення такої послуги відбувається «онлайн» або просто приїхавши до офісу компанії. Наприклад, компанія «Експертний центр» розташована в центрі Києві, в історичному масиві «Поділ». Поруч є зупинка громадського транспорту (автобусів і трамваїв), а також станція міського метрополітену «Контрактова площа».

Скільки орієнтовно коштуватимуть такі послуги експертної оцінки в Києві чи Київській області? Експертна оцінка квартири чи будинку коштуватиме від 350 до 1000 грн. за звіт, а от землі чи приміщення – від 400 до 2500 грн. Оцінювання будівель і майнових комплексів є більш складною роботою, тому вартість визначається переважно індивідуально.

Чи потрібен виїзд оцінювача нерухомості?

У нас пострадянська країна, а отже і мислення переважно ще те - радянське! Люди звикли думати, що оціночна компанія – це великий офіс із мінімальною площею 100 м2, із десятком працівників і кількома секретарями. Сьогодні глобальний світ зовсім інший. Оцінювачі можуть бути залучені як фрілансери, офіс не обов’язково має бути великої площі. Шукаючи оціночну компанію, що надає послугу оцінки квартир чи будівель від 350 грн., потрібно розуміти, що така вартість послуги є мінімальною.

Виїзд є теж не обов’язковим. Сьогодні вся інформація зосереджена в інтернеті. Згода, якщо замовник звертається до суду чи банку, то вартість має бути максимально обґрунтована із використанням фотоматеріалів об’єкта оцінки. А от при укладенні договорів в нотаріуса чи в бухгалтерії, такий виїзд взагалі не потрібен. Якщо замовник хоче замовити виїзд експерта по місту Києву чи області, то це буде платною послугою, що обговорюється заздалегідь.

Що визначає оцінка нерухомості в Києві? Звіт про експертну оцінку є обов’язковим?

Оцінка нерухомого майна визначає його ринкову вартість. Така вартість є середньо ринковою. Хоча замовники часто просять оцінити «по мінімуму» - про це читайте нижче.

Дізнавайся більше! Отримуй більше деталей щодо експертної оцінки квартир в Києві за посиланням http://оценка-имущества.укр/ru/оценка-квартиры/ на сайті «Експертного центру».

Занижена оцінка нерухомості і майна – що це за явище?

В зв’язку із тим, що в нотаріальних оформленнях потрібно сплачувати податок, а він визначається із ринкової вартості майна, то виникла потреба в мінімізуванні таких платежів.

Ми ж не радимо користуватися послугами із заниження вартості майна. Краще замовити мінімальну ринкову або оціночну вартість нерухомості, так би мовити по «нижній планці» із дотриманням всіх вимог Законів України. В такому випадку Ви будете застраховані від непередбачуваних ситуацій. Наприклад, Ви уклали договір купівлі-продажу житлового будинку, а там зазначили занижену вартість. При розірванні такого договору, а таке буває на практиці, Вам буде повернуто ту суму коштів, що була зазначена. Тому будьте обачливими і поміркованими. Успіхів Вам.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення