Озеро на Позняках у Києві почали обносити парканом

 Facebook

На скандальній ділянці з'явилися "тітушки"

Про це повідомляється на сторінці спільноти "Київ Інформ" у фейсбуці

Озеро на перетині вулиці Здолбунівської та проспекту Григоренка на Позняках, яке засипають з подальшим зведенням на його місці величезної висотки, почали обносити парканом

Сутички на місці підготовки будівельного майданчика почалися з самого ранку. Противники забудови вживають заходи, щоб зупинити роботу техніки. На підтримку забудовника, за словами активістів, прибула величезна кількість "тітушок"

Поставити вдалося вже близько 10 секцій паркану. Активісти кажуть, що забудовник поспішає відгородити ділянку парканом, оскільки сьогодні у нього закінчується термін дозволу на "порушення благоустрою", виданого Департаментом міського благоустрою Києва.

Паралельно ведуться роботи з засипання озера.

"Тітушки" намагаються перешкоджати активістам. Поліція, у свою чергу, забороняє людям перегороджувати шлях техніці, пояснюючи це існуванням загрози для їхнього здоров'я і життя і нагадуючи про відповідальність за невиконання вказівок. З діями забудовника силовики розбиратися відмовилися, відправивши активістів до представника фірми."

Нагадаємо, скандал з забудовою ділянки на перетині вулиць Здолбунівської та Григоренка триває з травня минулого року. Тоді засипати озеро не дозволили активісти і журналісти: у воді гніздилися качки, чайки і водні куріпки, це призвело б до їхньої неминучої загибелі. Тоді ж забудовник пообіцяв зупинити роботи до закінчення гніздування, а також поки не буде досягнуто згоди з місцевими жителями і надано всі дозвільні документи

Однак минулих вихідних на ділянці знову з'явилася будівельна техніка, яка розпочала засипання озера. Це, за словами місцевих жителів, що живуть поблизу будівництва, призвело до підтоплення їхніх домівок, у підвалах яких з'явилася вода. Вони вимагають зупинити незаконні дії і показати дозвільні документи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення