Ознаки несправностей амортизаторів

На амортизатори покладається багато функцій. Від них залежить комфорт та безпека всіх учасників дорожнього руху. Завдяки амортизаторам водій та пасажири не відчувають всі нерівності дороги. Вони позбавляють від тряски та деренчання інших деталей автівки. Амортизатори забезпечують зчеплення коліс машини з поверхнею дороги. Від них залежить маневровість. Завдяки цим деталям можна сміливо проїжджати будь-які перешкоди, не турбуючись про безпеку. Амортизатори витримують великі навантаження, тому періодично потребують заміни. З новими опорами на Лачетті можна ознайомитися за посиланням https://zapchastizaz.com.ua/811-amortizatory-perednie-chevrolet-lachetti. А ми зупинимося на тривожних сигналах, на які повинен звернути увагу водій.

Ознаки несправностей амортизаторів

Зміни в поведінці автівки

Усі ознаки, які свідчать про несправності амортизаторів, можна розділити на дві категорії. До першої відносяться зміни у керованості машини. Розберемо їх:

  • Розгойдування при гальмуванні та розгоні. Якщо амортизатор справний, то при виконанні таких маневрів машина хитнеться один раз. При несправностях амортизатора кузов буде гойдатися.
  • Крен при маневруванні. При виході з маневру кузов повинен швидко повернутися в нормальний стан. Якщо це не відбувається, то треба перевірити амортизатори.
  • Збільшення гальмівного шляху. Амортизатор не гасить вібрацію, тому машина погано гальмує.
  • Проблеми з керованістю. Машина «не тримає» дорогу. При пересуванні по рівному шосе її заносить в сторони. Водію доводиться постійно вирівнювати траєкторію руху.
  • Дискомфорт при їзді. Водій та пасажири можуть відчувати незручності від постійного розгойдування машини.

Деякі ознаки, описані вище, можна вважати непрямими. Вони можуть вказувати на несправності інших вузлів автівки: низький рівень гальмівної рідини, нерівномірний тиск у шинах, проблеми з шаровою опорою та іншими елементами підвіски.

Зміни в поведінці автівки

Що дає візуальний огляд

До другої категорії ознак, які свідчать про несправності амортизаторів, відносяться візуальні:

  • Плями на корпусі та штоку. Мастило з’являється, якщо псується сальник або шток амортизатора. Це призводить до зменшення рівня мастила. Його низький рівень впливає на працездатність багатьох інших вузлів автівки.
  • Знос сайлентблоків. При несправностях амортизаторів ці деталі беруть на себе великі навантаження, що призводить до їх деформації та швидкої відмови.
  • Пошкодження корпусу амортизатора та його кріпильних елементів. Це можна виявити при огляді. Спеціаліст одразу помітить іржу на штоку, викривлення корпусу, пошкодження болтів та ін.

На Лачетті встановлюються газомасляні амортизатори. Масляні модифікації не підходять.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення