Озвучена можлива ціна проведення референдуму в Україні

Проведення в Україні консультативного референдуму за вартістю буде таким же, як і проведення виборів. Про це повідомила координатор Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська на прес-конференції 11 червня.

За її словами, референдум обійдеться в цифру не меньше двох мільярдів гривень. При цьому, наголошує Айвазовська, на сьогодні консультативний референдум втратив свою цінність.

"Він мав вагу, коли соціологія не мала широкого поширення, коли не було інтернету, коли дані громадської думки не можна було вимірювати щодня. Держава буде фінансувати референдум. Вибори у нас коштують, приблизно, два мільярди гривень - і витрати на проведення референдуму не менші", - сказала Ольга Айвазовська.
Керівниця проєктів з питань конституційного права Центру політико-правових реформ Юлія Кириченко на прес-конференції додала, що референдум має відбуватися лише з одного питання.
"Багато питань винесених на референдумі - це маніпуляція. Народ має одним питання вирішити проблему. Якщо 50% виборців прийшло, референдум є дійсним. Якщо ні, то референдум вважається, що не відбувся", - додала Кириченко.
Нагадаємо, 9 червня президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект про народовладдя. Це комплекс проектів, в які, зокрема, входить відновлення закону про всеукраїнський референдум. Законопроект передбачає можливість електронного голосування. Ініціативу проведення референдуму в електронному вигляді також можна підтримувати електронним цифровим підписом.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення