Пакистан і Афганістан обмінялися мінометними обстрілами

 ТАСС

Території Пакистану і Афганістану піддалися обопільного мінометного обстрілу. Про це повідомляє в понеділок прес-служба пакистанських збройних сил.

"Напередодні вдень з території Афганістану по пакистанському населеному пункту Ангур Адда в південному Вазірістані було випущено п'ять мінометних снарядів - інформував представник армійської прес-служби Пакистану. В результаті обстрілу ніхто не постраждав".

У відповідь на це дислоковані в зазначеному районі пакистанські військовослужбовці піддали мінометному обстрілу суміжний район Афганістану.

Подібні інциденти за участю військовослужбовців двох країн досить часто відбуваються на афгано-пакистанському кордоні. Як правило, прикордонна територія однієї зі сторін піддається мінометному або артилерійському обстрілу після будь-яких гучних терактів, слід яких веде по інший бік розмежувальної лінії.

За останній час відносини між Ісламабадом і Кабулом стрімко погіршилися. Після серії гучних вилазок бойовиків руху "Талібан", у тому числі захоплення у вересні цього року міста Кундуз (адміністративний центр однойменної провінції) афганські власті звинувачують Пакистан у спробах дестабілізації ситуації в цій країні, в тому числі шляхом надання негласної підтримки талібам.

У свою чергу, пакистанська сторона переконана в наявності афганського сліду в ряді недавніх терористичних актів, що відбулися в північно-західних районах цієї південноазіатської країни.

Тим не менш, часто діють у північно-західних районах Пакистану екстремісти руху пакистанських талібів "Техрік-і-талібан Пакистан" використовують суміжну територію Афганістану для провокацією, в тому числі обстрілів позицій пакистанських прикордонників. У зв'язку з тим, що пакистано-афганського кордону на більшості дільниць фактично не охороняється, пакистанські екстремісти використовують прикордонні райони Афганістану для відновлення сил, поповнення запасів зброї та планування нових терактів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення