Пандемія коронавірусу: як правильно продезінфікувати свій смартфон

Пандемія коронавірусу COVID-19 підштовхує нас переглянути гігієнічні звички. Так, дезінфікувати треба не лише руки, але й ґаджети, що стали невід’ємною частиною нашого життя. Адже смартфони можуть передавати не тільки повідомлення, а й бактерії.

Як зробити свій телефон безпечним: прості поради для дезінфекції

Спочатку потрібно вимкнути сам пристрій або вийняти акумулятор смартфона. Обережно протерти його поверхню сухою тканиною (серветкою) з мікроволокна.

Виробники радять змочити тканину у воді з милом і акуратно протерти ґаджет. Також можна використати серветки для дезінфекції, просочені ізопропіловим спиртом (70%).

Ще один з варіантів - придбати у сервісному центрі засіб для очищення ґаджетів. Запам’ятайте, що не варто вмикати смартфон, поки він повністю не висохне.

Якщо у вас є чохол, його при обробці потрібно знімати й протирати окремо.

Медики радять дезінфікувати телефон після кожного відвідування публічних місць та громадського транспорту. І обов'язково - ввечері, після закінчення робочого дня.

Крім того, компанія Apple на своєму офіційному сайті опублікувала матеріал, в якому розповіла, як краще дезінфікувати iPhone.

За даними представників найбільшої американської компанії, iPhone можна обробляти спеціальними серветками, попередньо змоченими 70% розчином ізопропілового спирту.

В Apple також попередили, що не варто для обробки пристроїв використовувати абразивні тканини, рушники або подібні предмети. Крім того, необхідно обмежити надмірне протирання, а також перед дезінфекцією переконатися в відключенні пристрою від джерел живлення.

Пам’ятайте, що чистота вашого телефона така ж важлива, як і гігієна рук.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення