Парижанка, яка врятувала місто від наступної серії терактів, втратила роботу і друзів

 The Independent

Жінка, яка видала французьким властям місцезнаходження бойовика Абдельхаміда Абауда, поскаржилася на те, що вони не допомагають їй повернутися до нормального життя. Про це повідомляє The Independent.

За інформацією видання, Соня (її ім'я було змінено в інтересах слідства) була подругою двоюрідної сестри терориста на ім'я Хасна. За словами француженки, Абауд зателефонував своїй родичці через два дні після скоєння теракту

На ньому був капелюх, помаранчеві кросівки, куртка. Спочатку я подумала, що це бездомний. При цьому він посміхався. Він зовсім не був схожий на терориста (...) Він говорив про скоєні напади ніби міркував про похід до магазу. Він був щасливий», — описує Соня свою зустріч з бойовиком

В цей же день Абауд розповів їй, що найближчим часом планує напасти на дитячий садок, офісну будівлю і поліцейську дільницю в діловому паризькому кварталі Дефанс. Раніше йому разом з 90 іншими екстремістами ІД, включаючи підданих Британії та громадян ФРН, вдалося безперешкодно дістатися з Сирії у Францію.

«Я сказала собі, що повинна зупинити їх», — наводить видання слова Соні. Тоді вона зателефонувала в поліцію і повідомила адресу своєї подруги Хасни, в квартирі якої міг ховатися Абауд.

«Тепер у мене немає ні суспільного життя, ні роботи, ні друзів, ні родини. Я відрізана від усього світу», – повідомила жінка.

При цьому, за словами глави МВС Франції Бернара Казнева, влада країни робить для жінки, все, що в їх силах.

У Парижі і передмісті у ніч на 14 листопада була здійснена серія терактів, в результаті яких загинули 130 осіб, понад 350 постраждали. 19 листопада в ході штурму квартири в Сен-Дені був ліквідований передбачуваний організатор серії атак Абдельхамід Абауд.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення