"Паризький терорист" може переховуватися в Бельгії, вважає його брат

 РИА Новости

Брат Салаха Абдеслама, розшукуваного за підозрою у причетності до терактів у Парижі, вважає, що він може переховуватися в Бельгії.

"Досі ні я, ні моя родина не одержували новин про Салаха. Можливо, він як і раніше в Бельгії, враховуючи, що два приятелі привезли його сюди. У мене враження, що він повинен бути тут. Я сумніваюся, що він виїхав , враховуючи заходи безпеки, вжиті після вибухів", - сказав Мохаммед Абдеслам в ефірі телеканалу RTL.

Його другий брат Ібрагім підірвав себе на бульварі Вольтера в Парижі 13 листопада.

Мохаммед зазначив, що сім'я не помітила серйозних змін у поведінці його брата.

"Ніяких змін. Я переконаний, що мої брати не змінили образ думок на радикальний. Скоріше, ними скористалися. Тому, можливо, ми й не помічали радикалізацію, тому що її могло не бути", - заявив брат розшукуваного.

За його словами, кращим рішенням для його брата було б здатися.

Як повідомляють бельгійські ЗМІ з посиланням на адвоката приятеля Абдеслама Амзи Атту, на підозрюваному міг бути пояс смертника або інше пристосування з вибухівкою, коли Атту віз його на своєму автомобілі з Парижа до Брюсселя.

При цьому Атту повідомив, що це лише припущення - він не бачив ні вибухівку, ні пояс смертника.

Абдеслам приїхав на орендованому ним автомобілі в 19 округ Парижа, де він кинув машину. Потім приятелі забрали його в районі Барбес, розташованому в сусідньому 18-му окрузі.

Вивчивши заяву терористичної групи "Ісламська держава", де згадується, зокрема, 19 округ Парижа, ряд експертів, яких цитують бельгійські ЗМІ, зазначають, що завданням Абдеслама міг бути теракт в цьому районі, але він в останній момент передумав.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення