Партія Порошенко не утримала більшість у Київраді за підсумками виборів

 РБК

Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (БПП) за підсумками виборів до Київради, що відбулися 25 жовтня, отримала 52 місця з 120. Про це повідомив Київський міськвиборчком після підрахунку 100% протоколів.

"Ми вже маємо на руках проект протоколу і в ньому 5-відсотковий бар'єр подолали 5 партій", - сказав журналістам голова комісії Анатолій Сульдина.

За попередніми даними, президентська партія отримала 52 місця, партія "Самопоміч" Львівського мера Андрія Садового - 22, "Батьківщина" Юлії Тимошенко - 17, "Єдність" екс-мера Києва Олександра Омельченка - 15 і націоналістична партія "Свобода" - 14.

У чинному складі Київради депутатська фракція "УДАР-Солідарність" має 69 Депутатів серед 120 місць. Також в раді представлені "Єдність" (10 депутатів), Радикальна партія Олега Ляшка (7 депутатів), "Свобода" (6 депутатів), "Самопоміч" (5), "Громадянська позиція" (3), "Батьківщина" (2) , "Демократичний альянс" (2), "Нове життя" (1).

15 депутатів не входять ні в яку фракцію. Раніше перший заступник глави фракції БПП у Верховній Раді Ігор Кононенко заявив, що його політична сила розраховує отримати у Київраді не менше 50 місць.

"До міської ради Києва ми, як політична сила, розраховуємо провести 50 депутатів і в (Київський) облрада - десь 30-40", - зазначив він, прогнозуючи результати виборів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення