Партнера Авакова викрили у зв'язках з соратниками Януковича

Брати Сергій та Олександр Кацуба, які фігурували в кількох корупційних скандалах часів президентства Віктора Януковича і проти яких Генеральна прокуратура України (ГПУ) закрила справу, мають ділові зв'язки з партнером глави МВС Арсена Авакова Ігорем Котвицьким. Про це написав народний депутат Сергій Лещенко у своєму блозі на УП.

За словами нардепа, сім'я Кацуба володіє фірмою "Техпроект", "яка веде спільну діяльність з державною компанією "Укргазвидобування". "Останні зміни в складі засновників Кацубиного "Техпроекта" відбулися через тиждень після втечі Януковича, 28 лютого 2014 року, коли був змінений директор, а до складу засновників увійшли фірми з Панами. Одна з них, Marco Development S. A., стала власником 20% акцій фірми Кацуби", — повідомив депутат.

"Найцікавіше, що адреса реєстрації цієї панамської фірми, а також її панамські директора — ті ж самі, що у фірми Kingston Group S. A., на рахунок якої депутат-соратник Авакова Ігор Котвицький перевів у минулому році скандальні 40 мільйонів доларів", — зазначив Лещенко.

Нагадаємо, у вересні 2015 року братам Сергію і Олександру Кацубам було оголошено підозру у розкраданні понад 450 мільйонів гривень на оборотках з компанією Сергія Курченка "ГазУкраїни-2020". Після цього вони терміново покинули Україну.

1 жовтня 2015 року ГПУ оголосила обох Кацуба в міжнародний розшук. Проте вже 5 січня 2016 року ГПУ несподівано закрила кримінальне провадження щодо Кацуба і припинила розшук. Брати Сергій та Олександр Кацуба раніше займали крісла заступників голови правління НАК "Нафтогаз України". Всі вони фігурували в кількох корупційних скандалах часів Віктора Януковича.

Зокрема, Сергій Кацуба був куратором багатомільйонної корупційної угоди по закупівлі державною компанією бурових вишок за завищеною ціною.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення