Пасажирів, які розмовляли арабською, відмовилися пустити на літак в Чикаго

 Lenta.ru

Двох чоловіків відмовилися відразу пустити на рейс Чикаго - Філадельфія авіакомпанії Southwest Airlines через те, що вони розмовляли арабською. Інцидент стався в четвер, 19 листопада, повідомляє Yahoo News.

В аеропорту Мідуей співробітник, перевіряючий квитки при посадці, повідомив Махер Халіл і Анас Айяд , що їм не дозволять сісти в літак, оскільки один з пасажирів почув, як вони спілкуються арабською, і заявив, що боїться з ними летіти.

Молодим людям, імовірно, палестинського походження, дозволили зайняти свої місця в салоні тільки після того, як вони були опитані працівниками служби безпеки аеропорту і поліцією, яку викликав Халіль. Вже на борту кілька пасажирів попросили його відкрити білу коробку, яка була при ньому. Виявилося, що в ній були солодощі. «Я поділився з ними пахлавой», - розповів Халіль, який, як передає Associated Press, емігрував з Палестини 15 років тому. Він є власником піцерії.

За заявою авіакомпанії, літак вилетів із затримкою на кілька хвилин.

Схожі інциденти були зафіксовані на інших внутрішніх рейсах в США після того, як в Парижі 13 листопада було здійснено серію терактів у Парижі, жертвами якої стали 130 чоловік і відповідальність за яку взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Організація заявляла, що наступною метою атак стануть США - Вашингтон і Нью-Йорк.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення